A+ A A-

Onenigheid over de achterkanten van Appingedam

Op 23 januari 2012 hebben we de eerste bijeenkomst van De Noorderstroom in 2012 gehad. Een goede opkomst op een mooie plek, het oude raadhuis van de gemeente Appingedam. Inspirerende presentaties en na de presentaties in twee groepen schetsen en debatteren over de toekomst van de lege ruimtes en lege panden van Appingedam.
Het verslag volgt nog. Maar een tipje lichten we nu al op. De twee groepen waren het - tenminste zo gaat het gerucht - volkomen met elkaar oneens. Groep 1 wilde vooral inzetten op behoud van kwaliteit voor de Appingedammers zelf. Groep 2 wil een groot gebaar naar de regio maken, en Appingedam weer terugplaatsen in haar rol aan de Waddenzee.
Maar als we goed naar de schetsen kijken, en luisteren naar de terugmelding. Dan blijkt er weinig verschil van inzicht te zijn over het gebruiken van de ruggegraat van het centrum, en minder wonen en meer open publieke ruimte als koers. Misschien moeten we als gemeente gewoon kiezen, en niet alle opties op willen houden, zo vatte Rob voor zichzelf de avond samen. Lees verder het volledige verslag. 

Last modified onzondag, 10 januari 2016 16:22